Shpirtëror

Zoti im do pa kufij…

Shumë janë përpjekur të kuptojnë nevojën më thelbësore të njeriut. Disa mendojnë se është nevoja për tu njohur, të tjerë nevoja për të qënë të dashur. Disa të tjerë mendojnë se është nevoja për të lënë një trashëgimi të mirë që influenca e tyre të vazhdojë.

Në thelb të çdo përpjekjeje njerëzore, sado e madhe apo e vogël është sensi që jeta e njeriut sado e brishtë apo e shpejtë ka një vlerë të madhe. Çdo zemër dëshiron të gëzohet, cdo mendje te kuptohet dhe cdo ze te degjohet.

Ne faqet e Shkrimit te Shenjte ne degjojme Zotin i cili thote, “Te kam njohur qe ne barkun e nenes” dhe “te kam dashur me nje dashuri te perjetshme”. Keshtu kuptojme se Krijuesi na njeh me thelle dhe na do me shume se cdo njeri tjeter.

Kjo eshte dashuria hyjnore.

Megjithese jo cdo gjest dashurie kerkon nje pergjigje, Krijuesi yne na do dhe na fton qe t’i pergjigjemi.

Cfare pergjigje pret Zoti per kete dashuri hyjnore?

Zoti do qe te njihet dhe te jete i dashur. Per me teper, Zoti deshiron te jetoje ne zemrat tona, por na perket ne ta ftojme Ate. Se fundmi, Zoti deshiron te lere tek ne gjurme qe do te zgjasin ne perjetesi.

Ju jeni te ftuar te njihni vete resurset e pasura te Adventisteve qe kane gjetur si pergjigje ndaj fteses se Zotit.